06.09.2022

06-вересня-2022
`

Наразі в Україні триває жорстока  війна!

Вона змінила життя всіх мешканців нашої країни, але найбільше проблема економічної невизначеності зачепила соціально-вразливі категорії, що мешкають в сільській місцевості – це жінки, безробітні, люди «срібного віку», внутрішньо переміщені особи (ВПО). До Дніпропетровської області з небезпечних місць прибуло близько 13% ВПО, а це є найвищий показник від загальної кількості. Україна щомісяця потребує фінансової допомоги у розмірі від 8 млрд. доларів, щоб підтримувати свою економіку і наразі першочерговим завданням є пошук способів заповнити цю прогалину найближчим часом.

Найважчий виклик, який сьогодні постав перед креативною спільнотою громад – це завдання створювати нове попри все та вирішувати питання  продовольчої та економічної безпеки, запобігти голоду та створити можливості зайнятості для людей, які стоять перед ризиком опинитися за межею бідності та без засобів до існування.

КП ЦПМСБ ДОР, в міру своїх можливостей, допомагає сільським громадам вирішувати нагальні соціальні питання і долучає до цієї діяльності своїх громадських партнерів: Благодійний фонд «Квітуча Україна» та Громадську організацію «Дивна Україна».

Разом ми не тільки надаємо волонтерську допомогу, а й шукаємо через грантові проекти кошти щодо створення сприятливих умов для вирішення соціально-економічних питань і фінансових проблем вразливої категорії мешканців та ВПО в сільських громадах, надаючи їм шанс на свідому самореалізацію та соціалізацію в існуючих обставинах, само зайнятість в міні-підприємництві та отриманні додаткового доходу. Наразі ми активно працюємо з Чернеччинською, Магдалинівською, Новопокровською, Чумаківською та Верхньодніпровською громадами по створенню центрів бізнес-освіти, соціального підприємництва та очікуємо на позитивні результати.