Маркетинговий аналіз надає крила бізнесу

13-вересня-2021
''

Ви колись замислювались над тим, щоб відкрити свій бізнес?

Як що ТАК, тоді ця інформація для ВАС!!!

 

Однією з найрозповсюджених помилок, особливо на старті бізнесу, є недостатнє маркетингове опрацювання.

 

- У інших же продається?

- Начебто товар всім потрібен, а де ж клієнти?

- Чому мене і мій товар не сприймають як якісний і не купують?

Дуже погано, коли ці питання з’являються не на старті бізнесу, а коли вже закуплені партії товару, орендовані приміщення, навіть опробована програма «5-7-9». Чим більше питань поставить собі новий підприємець ще до старту проекту / бізнесу, чим більше знайде відповідей, тим більше шансів на успіх.

 

Здебільшого підприємці приділяють більшої уваги фінансовій складовій, нехтуючи розробкою ідеї і її маркетинговим обґрунтуванням. І тоді начебто прийнятний у фінансовому сенсі проект – стає абсолютно нежиттєздатним на ринку. Ринок не прощає помилок. Покупцям зовсім не цікаві ваші проблеми з продуктом і ваш майбутній дохід, якщо ви не вирішуєте їх проблем та не задовольняєте потреби. Ви можете просто не встигнути дочекатися свого клієнта.

 

Натхненні історіями успіху, на ринку щороку починають працювати багато підприємців. Але історії невдач і провалів здебільшого залишаються за кадром. Щоб цього не сталося, слід провести не одну годину вивчаючи тенденції, аналізуючи конкурентів та оцінюючи власні спроможності.

 

Ви демотивуєте – скажете ви.

Ні, ми не демотивуємо, ми попереджаємо і прагнемо переконати підприємців в тому, що краще попрацювати перед початком, ніж потім думати: «злетить чи не злетить?». Злетить обов’язково! Бо маркетинговий аналіз – надає крила!

Не треба чекати свого клієнта, треба працювати з ним, ще до початку бізнесу. Треба шукати свою нішу на ринку. Треба знаходити ефективні канали просування на ринок. І на початкових етапах зовсім не важлива сфера бізнесу, перші кроки фактично однакові.

 

На навчальному курсі Як знайти ідею та перетворити її в успішний бізнес від КП«Центр підтримки бізнесу»ДОР, який стартує у жовтні, ми навчимося ставити вірні питання і самостійно знаходити відповіді. Ми допоможемо на старті і мінімізуємо ризики.

 

Реєстрація на курс за посиланням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLScEcX5Y0RIgGy.../viewform

Свої питання Ви можете задати в листі на поштову скриньку cpmsb2018@gmail.com, або за телефоном 067-368-61-06