Президент підписав закон про податкові стимули для бізнесу на час війни

20-березня-2022
`

Джерело

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який визначає особливості адміністрування податків і зборів під час дії правового режиму воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Верховна Рада.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" №2120-ІХ (реєстр №7137-д) був ухвалений 15 березня.

Згідно з ним, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України передбачено можливості фізичним особам-підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

Водночас передбачається добровільна сплата єдиного податку для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп.

Документ визначає особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку.

Законом передбачено також зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального; звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов'язань за договором про споживчий кредит, тощо.

Джерело

Підписуйтесь на нашу офіційну сторінку у Фейсбуці та Інстаграм.