Українці активно обирають ІТ

16-липня-2022
'

Джерело

 

Під час війни багато українців змінюють профіль роботи та освоюють нові спеціальності. ІТ-професії були серед найбільш затребуваних ще до 24 лютого, а після повномасштабного вторгнення росії попит на навчання зріс у рази.

 

Про це свідчать дані найбільшої в Україні IT-компанії EPAM, де склали портрет потенційного IT-фахівця після перекваліфікації.

Згідно з даними, зараз на курсі EPAM чоловіків та жінок приблизно порівну, 71% студентів віком від 18 до 44 років. Найбільше зареєстрованих із Києва — практично третина, а кожен восьмий із Харкова чи Львова. При цьому 92% опитаних знаходяться на території України.

Своїм професійним досвідом потенційні світчери найчастіше вказували такі напрямки: освіту, ритейл, фінанси та сферу обслуговування. Також серед них є працівники театру, реставратор антикварної літератури, комплектувальник меблів та бібліотекар. Майже половина студентів курсу працювали у статусі фахівця, а кожен п’ятий — директором чи був власником бізнесу.

Війна є основною причиною перекваліфікації 37% респондентів. Крім того, чверть опитаних хотіли змін у житті, а ще 28% давно придивлялися до галузі. Після трьох місяців учасники програми визначилися зі спеціалізацією в IT: лідером за кількістю реєстрацій є Frontend (38%), на другому місці Java, цю мову програмування обрав кожен п’ятий.


Джерело