Українські фермери отримають гранти на будівництво теплиць та висадку садів

14-червня-2022
`

Джерело

 

Кабінет Міністрів України запускає кілька програм, спрямованих на підтримку бізнесу та створення нових робочих місць.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає AgroРortal.

 

"Усього це 8 програм, спрямованих на створення робочих місць за допомогою підтримки бізнесу, держзамовлення, будівництва, кредитування та працевлаштування безробітних. Це також безповоротна грантова допомога малому та середньому бізнесу, підтримка українських виробників, будівництво нової інфраструктури", - каже прем'єр.

 

За його словами, зокрема, буде запущено 6 різних програм безповоротної грантової підтримки малого та середнього бізнесу:

 

  1. Безповоротні мікрогранти для створення власного бізнесу. Заявки на їх отримання подаватимуться через "Дію" в бізнес-плані, які мають бути затверджені незалежними оцінювачами-підприємцями.
  2. Безповоротні гранти на придбання обладнання для переробних підприємств, зокрема у галузі деревообробки, меблевого виробництва, виробництва одягу або фурнітури, будівельних матеріалів, агропереробки тощо.
  3. Програма часткової компенсації вартості теплиць в агросекторі передбачає будівництво до 3 тисяч теплиць площею до 2 га.
  4. Гранти на висадку нових фруктових та ягідних садів, які мають дозволити створити нові насадження на площах до 10 тисяч га.
  5. Фінансування новостворених українських технологічних стартапів через викуп частки в них Українським фондом підтримки стартапів, бюджет цієї програми — 10 млрд гривень на рік.
  6. Гранти на оплату ІТ-освіти для 60 тисяч українців, які бажають здобути кваліфікацію junior developer чи графічний дизайнер, чи іншу технічну спеціальність.


Джерело