Деклараційна кампанія 2024: Терміни та Правила

11-лютого-2024
`

Проходить Деклараційна кампанія – 2024. Громадяни та фізичні особи – підприємці повинні подати звіт про свої доходи, отримані у попередньому році, відповідно до встановлених законодавством термінів.

Граничні строки подання декларації визначені наступним чином:

  • Для фізичних осіб – підприємців (крім тих, хто обрав спрощену систему оподаткування), фізичних осіб, що займаються самостійною професійною діяльністю, та громадян – до 1 травня наступного року після звітного. Якщо останній день строку припадає на вихідний або святковий день, останнім днем вважається операційний день, що настає після вихідного або святкового дня (згідно з п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу України).
  • У випадку відсутності документів щодо доходів з іноземних джерел та сплаченого податку в іноземній юрисдикції, платник подає заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня наступного року.
  • Для фізичних осіб – підприємців, які припиняють діяльність, строк подання декларації – протягом 20 календарних днів місяця, наступного за місяцем реєстрації припинення підприємницької діяльності.
  • У разі припинення діяльності останнім базовим податковим періодом вважається період з дня припинення до останнього дня календарного місяця реєстрації припинення діяльності.
  • Для резидентів, які переїжджають за кордон на постійне місце проживання, строк подання декларації – не пізніше 60 календарних днів до виїзду.
  • Для осіб, які мають право на податкову знижку, декларацію треба подати до 31 грудня наступного року після звітного.

 

Джерело