ФОП на загальній системі: Податкова Звітність та Обов'язки

02-лютого-2024
`

Інформація від Головного управління ДПС щодо подання податкових декларацій фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування вказує на те, що такі особи мають подавати звіт про майновий стан і доходи за базовий податковий період до 1 травня року, наступного за звітним календарним роком. Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб слід сплачувати до бюджету до 20 числа місяця, який слідує за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Зазначено, що за четвертий квартал авансовий платіж не визначається та не сплачується.

 

Платник податків має обов'язок самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, визначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів після граничного строку подання такої декларації.

 

У випадку припинення підприємницької діяльності фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування зобов'язана подати податкову декларацію протягом 20 календарних днів після місяця, в якому було проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності і сплатити податок на доходи фізичних осіб протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації.

Джерело