Гранти для ветеранів: нові можливості у підтримці бізнесу

02-травня-2024
`

Після закінчення сьомої у 2024 році хвилі прийому заяв на гранти для ветеранів було оголошено про перемогу ще 52 учасників. Вони отримають 26 мільйонів гривень на започаткування або розвиток свого бізнесу. Загалом, з моменту початку ветеранського компоненту програми "Власна справа", держава вже інвестувала 246 мільйонів гривень у бізнес 552 ветеранів та членів їхніх родин. Про це повідомила Тетяна Бережна, заступник Міністра економіки України.

Серед 52 переможців сьомої хвилі подачі заяв на гранти, 27 були учасниками бойових дій, а 25 - членами родин ветеранів. За розмірами грантів: 46 отримали до 500 тисяч гривень, 4 - до 250 тисяч гривень, 2 - до 1 мільйона гривень.

Найбільше отримувачів грантів знаходяться в Житомирській, Полтавській, Вінницькій, Київській областях та місті Києві. Основні сфери, в яких планують розвивати свій бізнес отримувачі грантів, - оптова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщення й організація харчування, переробна промисловість.

Учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також їхні подружжя можуть отримати гранти в таких розмірах:

  • до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, а 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.



Джерело