Запуск та розвиток бізнесу: 4600 підприємців отримали гранти від держави

28-травня-2023
`

Урядова програма єРобота за рік надала значну підтримку українським підприємцям. За даними Тетяни Бережної, заступника Міністра економіки України, протягом майже року програми вже було видано 4600 грантів на загальну суму 3 млрд грн. З них, 4189 мікрогрантів на суму 1 млрд грн вже були видані в рамках програми "Власна справа", що надає підтримку на початок або розширення бізнесу до 250 тис. грн. Очікується, що отримувачі мікрогрантів створять 11 тис. робочих місць.

Програма "Власна справа" активно реагує на потреби підприємців та здійснює зміни для поліпшення їхнього досвіду. Недавні зміни включають розширення можливостей використання мікрогрантів, дозволяючи підприємцям придбати необхідні транспортні засоби для підприємницької діяльності. Також був збільшений термін на реєстрацію як ФОП та укладання угоди на отримання мікрогранту та відкриття банківського рахунку до 20 робочих днів.

Однак, головною метою грантових програм є створення робочих місць. Кожен отримувач мікрогранту повинен створити 1-2 робочих місця в залежності від суми гранту та працевлаштувати на них людей. Держслужба зайнятості зобов'язана пропонувати кандидатів з числа офіційно зареєстрованих безробітних для цих робочих місць. В разі невиконання умов надання мікрогранту, отримувач повинен повернути грант державі.

Програма єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Вона охоплює програми мікрогрантів для відкриття або розвитку власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, а також на закладку садівництва, виноградарства та тепличного господарства. Подача заявок на всі напрямки програми єРобота здійснюється через Портал Дія.

Джерело