Державна програма "Доступні кредити 5–7-9 %: нова сприяльність для аграріїв

07-листопада-2023
`

Протягом цього року українські сільгоспвиробники залучили майже 33,4 мільярди гривень банківських кредитів для розвитку своїх господарств. З цієї загальної суми 5 тисяч підприємств отримали 18,9 мільярдів гривень за державною програмою «Доступні кредити 5–7-9%».

Усвідомлюючи важливість підтримки аграрного сектору, уряд у 2023 році продовжив дію Державної програми «Доступні кредити 5–7-9%» для спрощення доступу сільгосппідприємців до кредитів у зв'язку з воєнним станом та розпочав програму державних гарантій.

Завдяки цій програмі аграрії можуть отримати кредити на суму до 90 мільйонів гривень під 5–9% річних, залежно від типу кредиту та підприємства.

Також був продовжений строк, протягом якого сільськогосподарські виробники матимуть можливість отримати фінансову підтримку для весняної посівної кампанії, включаючи можливість пролонгації раніше виданих кредитів для посівних робіт за умови погашення сільгосппідприємствами до 25% від суми отриманого кредиту. Крім того, передбачена можливість отримання державних гарантій для часткового виконання боргових зобов'язань за цими кредитами, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.