ЄПідтримка

09-березня-2022
'

Виплата 6500 гривень тим, хто втратив роботу, виїзд за кордон, подання декларацій, прострочені документи та штрафи за комуналку. Якщо у вас з’явились питання пов’язанні з перерахованними темами, розгорнуті консультації  можна отримати у безкоштовних адвокатів від держави. Наразі система безоплатної правової допомоги працює у посиленому режимі.

Українці, що втратили роботу, отримають грошову допомогу з 14 березня.  За дорученням президента України запрацює оновлена програма «єПідтримка» — кожен найманий працівник і ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе одержати 6 500 гривень.

 «6500 виплачуватимуть з 14 березня особам, які перебувають в зонах активних бойових дій. Це Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська та Київська області, і безпосередньо місто Київ. Але ця допомога виплачується не всім. Кошти для підприємців, які є платниками ЄСВ на загальнообов’язкове соціальне страхування, які сплатили повність ЄСВ за 2021 рік, або подали податкові звітність за 4 квартал 2021 року. А також 6500 отримують працівники, які працюють на підприємствах, установах та організаціях недержавної форми власності й вони також сплатили ЄСВ за 2021 рік або подали податкові звітність за 4 квартал 2021 року», – розповіла фахівчиня системи безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпрі Анастасія Юхименко.

Отримати можна буде кошти через додаток «Дія» за аналогією з виплатами за вакцинацію. За цією та іншою інформацією можна звертатися до безкоштовної правової допомоги, яка наразі надається у порядку та за наявності підстав, визначених законом. Насамперед отримати безоплатну правову допомогу можна за єдиним телефонним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України).


 «У Дніпропетровській області всі центри надання безоплатної правової допомоги працюють. В основному зараз багато консультацій в телефонному режимі. Відповідаємо на всі актуальні питання: виїзд за кордон, подання декларацій, виплати з 14.03 тим, хто втратив роботу, прострочені документи, штрафи за комуналку, робота судів в умовах воєнного стану і т.д. Якщо нам дзвонять з нового для нас питання, ми не відмовляємо, а розбираємося в темі й допомагаємо», – пояснила фахівчиня системи безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпрі Анастасія Юхименко.

Джерело