Інфраструктурний розцвіт: Динаміка нових бізнесів українців у 2024

12-травня-2024
`

У першому кварталі 2024 року українці відкрили понад 74 тисячі нових фізичних осіб-підприємців (ФОПів), що є на 33,6% більше, ніж у відповідний період минулого року. Найбільше нових бізнесів було зареєстровано на Київщині та в Дніпропетровській області. Лідерство займають підприємства, що діють у сферах торгівлі, надання індивідуальних послуг та інформаційних технологій.

Рекордні 74 050 нових ФОПів були зареєстровані протягом першого кварталу 2024 року. Це на третину більше, ніж у попередньому році та на 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Столиця залишається бездоганним лідером за кількістю нових бізнесів упродовж останніх років. У першому кварталі поточного року у Києві було зареєстровано 10 252 нових ФОПи, що становить 13,8% від загальної кількості. Друге місце належить Дніпропетровщині з 6,8 тисячами нових бізнесів. Київська область закриває трійку лідерів із 5,7 тисячами нових ФОПів.

Роздрібна торгівля залишається найпопулярнішою сферою діяльності серед новозареєстрованих ФОПів, що вже протягом останніх чотирьох років є беззмінною. Серед інших популярних напрямків бізнесу українських підприємців також відзначаються надання індивідуальних послуг та комп'ютерне програмування.

 

Джерело