Історії Успіху: 239 Ветеранів України Отримали Гранти для Власного Бізнесу

15-січня-2024
`

У ветеранському сегменті програми "Власна справа" вже 239 переможців отримали гранти на суму майже 100 млн грн. За останніми подачами заявок, ще 13 ветеранів визнані переможцями та отримають 6,7 млн грн для старту або розвитку свого бізнесу. За інформацією Тетяни Бережної, 80% вже отримали кошти, які вони можуть вкласти в започаткування або розширення свого підприємства, сприяючи тим самим створенню пів тисячі нових робочих місць.

Серед 13 нових переможців - 6 учасників бойових дій і 7 членів родин ветеранів. Розподіл грантів виглядає так: 2 отримали до 1 млн грн, 8 - до 500 тис. грн, 3 - до 250 тис. грн.

Учасники бойових дій та інваліди від війни, а також їхні подружжя можуть отримати гранти відповідно до умов програми, залежно від кількості створених робочих місць. При отриманні гранту від 500 тис. грн до 1 млн грн ветеран повинен мати статус ФОП протягом не менше 3 років і вкладати 30% власних коштів, а держава - 70% у вигляді гранту.

 

 

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом із бізнес-планом. Програма "єРобота" надає гранти для різних напрямків підприємницької діяльності, включаючи відкриття бізнесу, розвиток переробних підприємств та інші. Прийом заявок триває на порталі Дія.

Джерело