Кабмін виділив нові гранти малому бізнесу

25-грудня-2022
`

Джерело

 

Кабінет міністрів виділив нові гранти малому бізнесу на загальну суму 400,5 млн грн, з яких близько 164,7 млн грн для створення або розвитку садів, вирощування ягід, виноградарства і тепличного господарства, повідомляється на сайті Мінекономіки в п’ятницю.

“Сьогодні уряд виділив додаткові кошти на розвиток малого бізнесу в сільському господарстві, будівництві, транспортній, освітній, науковій галузях тощо. Така підтримка передбачає створення понад 2 тис. робочих місць”, – цитує відомство слова першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

Згідно з інформацією міністерства, 92,83 млн грн буде спрямовано на садівництво, виноградарство та вирощування ягід, 71,9 млн грн – на створення або розвиток тепличного господарства, а 204,4 млн грн грантових коштів нададуть на створення або розвиток власного бізнесу.

Крім того, з виділеної суми 62,5 млн грн грантових коштів отримають підприємці у сфері сільського, лісового та рибного господарства, переробної промисловості, водопостачання, будівництва, транспорту, наукової та технічної діяльності, освіти, охорони здоров’я, мистецтва і спорту.

Як повідомлялося, проєкт “єРабота” включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Це, зокрема, програми мікрогрантів на відкриття або розвиток власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, закладання саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Прийом заявок здійснюється через Портал “Дія”.

Джерело