Компенсація соціального внеску для сімейних фермерів: Уряд спрямовує кошти на підтримку

11-червня-2023
`

Міністерство аграрної політики та продовольства України передало 1,9 млн грн на непублічний рахунок для компенсації сімейних фермерських господарств, які сплачують єдиний соціальний внесок. Цей внесок є обов'язковим платежем соціального страхування, який роботодавці сплачують за своїх працівників.

Кошти вже були перераховані на персоналізовані рахунки 170 учасників СФГ. Це додаткові виплати за підсумками попереднього року та за І квартал 2023 року.

Нагадуємо, що порядок надання цієї фінансової підтримки сімейним фермерським господарствам був затверджений у 2019 році постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565. Таким чином, держава продовжує виконувати свої зобов'язання перед СФГ, регулярно сплачуючи свою частку єдиного соціального внеску цим платникам.

Згідно з положеннями Закону про Державну підтримку, протягом першого року держава сплачує 90% суми єдиного соціального внеску, за умови, що Сімейне ФГ сплатило свою частку в розмірі 10%. На наступні роки частка додаткової сплати держави поступово зменшуватиметься на 10% щороку, а частка сплати з боку Сімейних ФГ буде зростати на 10% щорічно.

 

Джерело