На запрошення виконавчої влади Чернеччинської громади, команда КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» ДОР 12 листопада провела форум для місцевих підприємців.

15-листопада-2021
'

Цей захід є частиною стратегії Центру щодо стимуляції розвитку малого та середнього підприємництва в громадах Дніпропетровської області.

В якості менторів до участі в форумі  були залучені фахівці-практики з регіонального розвитку області, фінансів та легалізації бізнесу, психології партнерства та ефективної реалізації бізнес-планів.

Місцеві підприємці протягом трьох годин жваво обговорювали з фахівцями проблемні питання та виклики, які стоять сьогодні перед ними, а потім разом з спеціалістами шукали можливі шляхи виходу з існуючих обставин.

Було констатовано той факт, що у місцевих підприємців недостатньо знань, потрібних для успішного розвитку свого бізнесу, обмежений доступ до інформаційних ресурсів, відсутність галузевих кластерів та партнерської співпраці між самими ж підприємцями, відсутність каналів виходу на нові ринки збуту своєї продукції.

Команда Центру надала пропозицію місцевому бізнесу Чернеччинської громади в організації та проведенні навчальних курсів для підприємців, консультацій, що допоможуть систематизації та проектній діяльності існуючого бізнесу, а також, на базі Центру налагоджувати комунікації з підприємцями інших громад області.