Розвиток туризму в Дніпропетровській області набирає обертів!

10-липня-2020
""

Пройшло півтора місяця з того часу, коли 26 травня в обласній раді пройшла нарада з питань розвитку підприємництва у сфері туризму та відродження історично-культурної спадщини Дніпропетровщини. Всі учасники наради одностайно дійшли висновку, що існуючи проблеми в цьому питанні неможливо розв’язати засобами тільки територіального чи галузевого управління.

Було вирішено скорегувати та відпрацювати додаткові заходи з регіональної підтримки та комплексного підходу, координації діяльності з іншими галузевими управліннями місцевих органів виконавчої влади та органами місцевого самоврядування з залученням підприємців, діяльність яких спрямована на задоволення потреб людей.

Координатором проєкту визначено КП «Центр підтримки малого і середнього бізнесу» Дніпропетровської обласної ради.

Відразу було створено робочу групу, до якої ввійшли працівники центру, представники Дніпропетровського національного історичного музею, ГО «Спілка розвитку сільського і зеленого туризму в Україні» та ГО «Дивна Україна».

В продовж місяця робоча група провела шість нарад на які були запрошені всі об’єднані територіальні громади області і обговорювалися питання щодо підготовки управлінців з питань туризму в громадах та залучення місцевого бізнесу в розвиток туристичної інфраструктури. Наради проходили он-лайн і їх відвідали близько 150 чоловік.

З представників 15 громад сформована перша група, яка почне навчання по програмі «Управлінського розвитку для підготовки менеджерів з питань туризму в територіальних громадах». Навчання починеться з 28 липня. Учасники програми отримають знання, навички та реальні інструменти, які успішно використовуватимуть при втіленні проєктів, пов’язаних з розвитком сільського та зеленого туризму в своїх громадах

Також, в цілях виявлення і інвентаризації історичних, природніх та культурних об’єктів, які зможуть стати привабливими для відвідування туристами та створення благоустрію навколо них, «Центром підтримки малого і середнього бізнесу» об’явлений флешмоб «На майданах історії Дніпропетровщини», який триватиме до 30 липня. На сьогоднішній день отримано більше 50 проєктів і кожен з них вражає своєю самобутністю

Отже, діло просувається і вже, дуже скоро, у об’єднаних територіальних громадах Дніпропетровщини з’являться нові робочі місця, збільшаться надходження до бюджету, а це сприятиме соціально-економічному розвитку області та зростанню якості життя населення.

 

Розвиток туризму в Дніпропетровській області набирає обертів!

Розвиток туризму в Дніпропетровській області набирає обертів!