Сьогодні, 28 липня, стартувало on-line навчання по програмі «Менеджер туристичної діяльності»

28-липня-2020
""

Сьогодні, 28 липня, стартувало on-line навчання по програмі «Менеджер туристичної діяльності» для представників об’єднаних територіальних громад області, яка була організована «Центром підтримки МСБ ДОР».

Двадцять три представники різних громад виявили бажання стати учасниками цього навчання.

Навчання поділене на чотири тематичні модулі, в яких стисло та інформативно подається необхідний матеріал для майбутніх менеджерів з туризму.

Модуль перший присвячений історії та культурній спадщині Дніпропетровщини і його спікер, відомий дніпровський історик та краєзнавець Максим Кавун, дав слухачам цікаво та доступно загальні культурні тези стосовно нашого регіону, а саме:

Дніпропетровщина – історичний «коридор культур». Край розташований в унікальній географічно-історичній зоні.

Це Великий Степовий кордон – кордон степу та лісостепу, місце контакту осілих та кочових культур упродовж багатьох тисячоліть.

Північне Причорномор’я завжди було місцем переходів різних культур, переважно зі сходу на захід. Кожна з цих культур, без винятку, завжди залишала свій культурний слід у вигляді матеріальних артефактів.

Мультикультурність – характерна риса культурного розвитку та культурної спадщини регіону. Дніпропетровщина – регіон взаємодії різних культур.

Це територія, де внаслідок інтенсивних крос-культурних контактів (тобто зустрічі та перехрестя різних культур) постійно виникають та видозмінюються нові культурні форми.

Близько 40 культур пройшло через наш край за його історію.

Ментальність Степового кордону утворила за останнє тисячоліття своєрідний духовний феномен – «Дух вольності». Цей феномен найбільш яскраво виявився в історії запорозького козацтва.

«Пасіонарії» як психологічно-духовний тип характерні для нашого регіону. Це стосується й давніх періодів, й героїчного періоду козацтва, й феномену кадрової верхівки радянського керівництва XX ст., яка, як відомо, мала дніпровське коріння.

 

Надана інформація надихнула наших слухачів ще більше заглибитись в знання, про що свідчив зворотній зв’язок від них.

Наступний модуль буде присвячений розвитку управлінського потенціалу майбутніх менеджерів з питань туризму.

 

Сьогодні, 28 липня, стартувало on-line навчання по програмі «Менеджер туристичної діяльності»

Сьогодні, 28 липня, стартувало on-line навчання по програмі «Менеджер туристичної діяльності»