У Дніпрі зменшують податки на землю і нерухомість

13-липня-2022
`

Джерело
 

Дніпровська міська рада вирішила підтримати бізнес, зменшивши податки на землю і нерухомість.

«Бізнес має зараз суттєві виклики, а це те, чим ми можемо допомогти. Для бізнесу це економія в сотні мільйонів гривень. Ми розуміємо всю відповідальність і сподіваємося, що матимемо відповідні компенсаторні механізми - завдяки ПДФО, заробітним платам і їхньому оподаткуванню. Усе це пропрацьовано нашими економістами і фінансистами. Тож я закликаю інші територіальні громади так само йти бізнесу назустріч», - сказав міський голова Борис Філатов, коментуючи підсумки 24-ї позачергової сесії міськради Дніпра 13 липня. 

Ставку по податку на нежитлову нерухомість зменшено на 25% - для юридичних і фізичних осіб.

Ставки плати за земельні ділянки, де зводитимуть житло, громадську та бізнесову забудову зменшено у понад 4 рази. Це допоможе забудовникам вберегтися від банкрутства, а місту - убезпечитися від довгобудів.

У більш як удвічі знизиться ставка по земельним ділянкам для підприємств зв'язку.

Із 2,3% до 1,3% «впадуть» ставки плати за земельні ділянки, де працюють промислові підприємства, а також вразливі сектори - енергетика і транспорт.

Для відбудови після ракетних обстрілів мерія впроваджує понижуючий коефіцієнт розміру плати за землю - 0,3%.

Зміни набудуть чинності з 1 січня 2023 року - протягом дії в Україні воєнного стану та ще 12 місяців після його скасування. Піврічний термін перед початком дії такого нововведення є вимогою Податкового кодексу.

Джерело