Уряд виділив перші гранти на створення бізнесу

17-серпня-2022
`

Джерело

Зокрема, 74,32 мільйона гривень виділено на мікрогранти для створення або розвитку власного бізнесу, а 29,03 мільйона - на гранти для створення або розвитку бізнесу в сфері садівництва, ягідництва та виноградарства.

Як уточнюють в Мінекономіки, за напрямком "Своя справа" фінансування отримають перші 324 бізнес-ідеї переможців, за напрямком "Свій сад" - дев'ять підприємців.

Загалом же за напрямом мікрогрантів від українців вже надійшла 7541 заявка. У відомстві вказують, що 70% заявників уже мають досвід підприємницької діяльності, а 10% тільки починають свій шлях у бізнесі.

Найбільше підприємців хочуть витратити грант на відкриття кафе і кав’ярень – 10,7%, на початок роздрібної торгівлі (в тому числі продуктами харчування) – 8%, на заснування перукарень чи салонів краси – 4,7%, на старт бізнесу з обслуговування напоями – 3,1%, на початок вантажних перевезень – 1,9%.

Найбільше заявок подали жителі Києва та Київської області - загалом 31%. На Дніпропетровську область припадає 9%, на Львівську - 7%, на Одеську - 6%, на Полтавську область - 5%.

Джерело