В Україні зареєстровано майже 150 тисяч нових бізнесів

02-вересня-2022
'

Джерело

Як повідомляє сервіс моніторингу відкритих даних «Опендатабот», з 24 лютого в Україні було зареєстровано майже 150 тисяч нових бізнесів. З них 132 тисячі — це фопи, та понад 14 тисяч юридичних осіб.

«Щомісяця кількість реєстрацій нових бізнесів зростає. Найбільший показник зафіксовано у перший тиждень серпня — 5 306 нових фопів. Це навіть трохи більше, аніж було в останній тиждень до вторгнення РФ — 5 231 новий фоп», - розповідають у Опендатабот.

'

Також зазначається, що загалом з моменту поновлення роботи ЄДР та можливості реєстрації нових бізнесів на початку квітня було зареєстровано 132 тисячі фопів. На даний момент в Україні працює 1,9 млн фопів.

Окрім того, у сервісі моніторингу відкритих даних розповідають, що за час з 24 лютого помітно змінились й напрямки діяльності малого та середнього бізнесів.

«Станом на кінець серпня найбільше реєструють фопи, пов’язані з роздрібною та оптовою торгівлею. Загалом підприємці за цим КВЕДом склали 30% від усіх нових фопів, відкритих за півроку активної фази війни», - сказано у повідомленні.

КВЕДи, пов’язані з ІТ-сферою, що лідували ще у лютому, посунулися з топових позицій.

'

'

 

За півроку було зареєстровано понад 14 тисяч юридичних осіб. У топі за кількістю реєстрацій опинилися компанії, що надають соціальну допомогу, займаються оптовою торгівлею та діяльністю громадських організацій.

'

Джерело