Важлива Інформація: Зміни у реєстрації для ФОПів

19-березня-2024
`

Державна податкова служба роз’яснює, що ФОП – платник ЄП третьої групи повинен подати заяву про внесення змін до реєстру платників ЄП у разі зміни видів господарської діяльності. Згідно з Податковим кодексом України, до реєстру вносяться такі відомості про платника єдиного податку: прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків, податкова адреса, місце провадження господарської діяльності, ставка єдиного податку та група платника податку, дата обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, дата реєстрації, види господарської діяльності та дата анулювання реєстрації.

Платники єдиного податку у разі зміни відомостей мають надати заяву, включаючи дані про зміну видів господарської діяльності. У випадку зміни податкової адреси або місця провадження господарської діяльності заява подається не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни.

З метою забезпечення достовірної інформації про види господарської діяльності, підприємець – платник єдиного податку третьої групи має подати заяву про внесення змін до реєстру не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни.

У разі виявлення порушень контролюючим органом, анулювання реєстрації платника єдиного податку проводиться за рішенням органу, прийнятим на підставі акта перевірки. У такому випадку суб’єкт господарювання може обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

 

Джерело